sobota, 19 maja 2012

Zjadłam dzisiaj talerz...


Byłam dzisiaj z młodymi w Oranżerii Muzeum Pałacu w Wilanowie, gdzie były prowadzone warsztaty kulinarne pod okiem Grzegorza Łapanowskiego i ekipy Slow Food Youth Warszawa.
W zapowiedziach było "posmakuj historii", ale jakoś mało historyczne były te dania...

Dzieciaki przyrządziły:

  • truskawki z bazylią i balsamico
  • truskawki z melisą, miodem, siemieniem lnianym i suszoną żurawiną
  • koktajl - truskawki, jogurt, żurawina, miód, cukier trzcinowy, siemię lniane, płatki owsiane
  • patyczki z rabarbaru maczanego w cukrze trzcinowym

Było pysznie, chociaż gdzieniegdzie słyszałam, że te zielone są fuj...
Z moimi dziećmi na szczęscie nie ma aż takich problemów, chociaż skłamałabym twierdząc, że jedzą wszystko... dzisiaj szparagowe risotto nie zostało przyjęte z wielkim entuzjazmem... :(
Patrzcie z jakim zapałem "gotowali" :)




Dzieło Gaby:


I jadalny talerz już co nieco obgryziony przez Franka:




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...