czwartek, 7 czerwca 2012

Gośki grillowane szparagi



Grillowane szparagi 

Wyobraźcie sobie…. Piękna pogoda, słoneczko, w powietrzu unosi się zapach świeżo skoszonej trawy w Waszym ogródku. Nareszcie przyszedł czas na zasłużony odpoczynek i smaczny obiad. Mi z takim obrazkiem od razu kojarzy się grill. I to właśnie dziś przygotowałam.
Na początek może zielone szparagi  z boczkiem, a daniem głównym dziś będzie pstrąg z koperkiem i masłem. 

Składniki:
  • pęczek szparagów zielonych
  • 2 opakowania boczku w plasterkach
  • oliwa z oliwek 
  • parmezan 

Nic prostszego. Zielone szparagi płuczemy, odcinamy  twarde końcówki.  Szparagi  zawijamy w plasterki boczku. Główki szparagów smarujemy lekko oliwą z oliwek.  I tak przygotowane szparagi układamy na grill. Pieczemy aż boczek się zrumieni. Układamy na talerzu, posypujemy parmezanem i gotowe :)

Smacznego !


3 komentarze:

  1. aż chce się wprosić do Ciebie na grillowanie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przekażę Gośce, może zrobi jakąś większą imprezę :)

      Usuń
  2. wspaniałe danie
    koniecznie zapraszamy z nim do grillowego konkursu trwającegojeszcze dziś na naszej stronie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...