poniedziałek, 9 lipca 2012

Roszponka, bób i wielu innych + musztardowy sos


Upał niemożliwy, nic jeść się nie chce, jedynie sałatki mają powodzenie...

Składniki na duuuuży talerz dla 2 osób:
  • paczka roszponki
  • szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • 1 pomidor
  • garść kiełków rzodkiewki
  • papryczki chili nadziewane fetą - 3 szt
  • suszony czosnek niedźwiedzi - 1 łyżka
sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki musztardy delikatesowej Kieleckiej, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu płynnego

Z przygotowanych składników przygotować sos.
Na dużym talerzu rozłożyć liście roszponki, pokrojony na ósemki pomidor, bób, pokrojoną na cząstki chili. Całość posypać kiełkami, polać sosem, posypać czosnkiem.

Smacznego!


Przepis bierze udział w akcji kulinarnej - Warzywa strączkowe-edycja letnia - tutaj zaproszenie do akcji.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...