niedziela, 15 lipca 2012

Steki wołowe marynowane w musztardzie kieleckiej


Mój Mężczyzna dostał do testowania musztardę Kielecką, więc testujemy, wcinamy kiełbasę z rusztu, robimy sosy do sałatek a teraz przyszedł czas na marynatę do mięcha bo jak mężczyzna i musztarda to musi być i mięso...


Składniki:

  • antrykot - ilość steków uzależniona od apetytu :)
  • trochę oleju rzepakowego
  • trochę musztardy grillowej Kieleckiej



Z oleju i musztardy robimy marynatę, obtłuczone porządnie mięso w niej zanurzamy i czekamy... minimum godzinę, jak się da to dłużej, a potem smażymy na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej ze stron.


A do mięska najlepiej pasuje sałatka, taka prosta, jak ta - Najprostsze jest najlepsze.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...