poniedziałek, 3 czerwca 2013

Rukola, tuńczyk, jajko, czerwona cebula, pomidor...



W sam raz na letni obiad czy lekką kolację...

Składniki:


  • rukola
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • puszka tuńczyka w oleju (u mnie taki)
  • czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie taka)
  • łyżeczka soku z cytryny (u mnie taki)
  • sól, pieprz do smaku


Rukolę umyć, osuszyć, włożyć do miski, dodać podzielonego na cząstki tuńczyka, pokrojone na ćwiartki jajka i pomidory, cebulę pokrojoną w piórka. Całość polać oliwą, sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Można podać z grzankami z bagietki.

Smacznego!



Przepis powstał w ramach testowania produktów Index Food.

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...