sobota, 30 listopada 2013

Zdrowe śniadanie ze szklanką soku Tymbark


Na dzisiejsze śniadanie podałam kanapki z dwoma pastami - jajeczną i łososiową + sok pomidorowy.


Pasta jajeczna - 2 jajka ugotowane na twardo pokroić w drobniutką kostkę, dodać posiekany szczypiorek, pomidora pokrojonego w drobniutką kostkę, odrobinę majonezu, posolić, popieprzyć i zamieszać.

Pasta łososiowa - wędzonego łososia drobniutko posiekać, dodać posiekaną kolendrę, obficie polać sokiem z cytryny, zamieszać.

Kromkę chleba pełnoziarnistego przekroić na pół, obie połówki cienko posmarować masłem, na jednej ułożyć listek sałaty a na nim pastę jajeczną, na drugiej pastę łososiową, do tego kilka listków rukoli z plasterkami pomidora, skropione oliwą a do tego szklanka soku pomidorowego Tymbark - doskonałego żródła potasu, żelaza i witamin.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...