poniedziałek, 31 marca 2014

Pieczony schab w orientalnej nucie


Nie ma to jak porządnie upieczony schab, który można zjeść na ciepło albo na zimno w kanapce :)



Składniki:


  • ok. 1 kg schab bez kości
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • łyżka tartego imbiru
  • łyżka tartej trawy cytrynowej


Mięso umyć, wytrzeć i natrzeć pozostałymi składnikami. Z mięsa nie wycięłam specjalnie tłuszczu, żeby pozostał do pieczenia i żeby schab nie wysechł, jedynie ponacinałam go na krzyż.
Wstawić natarte na noc do lodówki. Piec w zamkniętej brytfance w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez godzinę, mięso zostawić w piekarniku do ostygnięcia.

Smacznego!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...